ARCHITECTURE

The new total wood apartment by Mobart Ben

Jan 26, 2018 admin

Casa Bosco Antico is the latest project designed by Mobart Ben, 100 square meters for relaxation immersed in the nature of the Belluno Dolomites.

Dolomia River by Mobart Ben is a new finish reminiscent of old wood, darkened by the passage of time, which creates an intimate and typical atmosphere of the ancient mountain huts. Indeed Casa Bosco Antico, a project developed by the Belluno-based company, features this warm shade of wood. The material involved walls cladding, the fireplace, interior doors and furnishings. The larch was chosen (in the split version for the first floor, in the brushed for the attic) in the newest version Dolomia River, characterized by harmonious, dark tones with multiple shades. The result is a cozy environment characterized by a true passion for wood.

In detail, all the radiators have been concealed with wooden covers with heart-shaped opening (for air passing) that add a touch of alpine romanticism. Also all interior doors were manufactured by Mobart Ben and are flush-cladding / flush-wall. All this contributes to modernizing the wood paneling and creating a continuous interior effect.

Open living room

A wall unit separates the living area from the kitchen and the dining room. This latter houses a remarkable rectangular table made of thick larch wood, completed by a wrap around bench. A traditional even though modernized element could not be missing: the angular fireplace with concealed sliding door, covered in geostone material and in planked wood.

The kitchen is a composition made from split larch; the worktop and the riser are in flamed and satin brown porphyry. The space is completed by a full-height shelving unit that creates a portal together with the wall unit.

Sleeping area

This part consists of double room, bedroom and guest bedroom. The first is entirely in split larch, with horizontal slats of different heights, also used for the doors of the large closet.

The storage bed, with capacious side drawers, recessed handle and bedside tables, is also made from the same wood. The children’s room is characterized by an ‘alcove-shaped’ bunk bed (a choice that honors the tradition of ‘closed beds’ as an anti-cold measure).

For children there is also a low bench composition with extractable baskets and shaped handles with drawings. Finally, in the guest room, all in the Dolomia River nuance, the wardrobe follows the slope of the roof.