ARCHITECTURE

W PRIME TOWER, TEL AVIV

Nov 07, 2017 admin

w prime tower

Bright colors, an engaging composition and spatial perception. And, more importantly, attention to the functional needs of each environment: How Michal Han imagined the lobby and common areas of the W Prime Tower.

In the definition of the new lobby of the W Prime Tower in Tel Aviv, the majestic 46-floor residential skyscraper, the interior designer Michal Han has a goal: to create an engaging, bright and sparkling space, a place capable to convey a sense of home, taking the passerby towards a world of endless possibilities.

The main focal point of the building is given by the large wall in front of the entrance of the building, finished by the design studio Itai Bar-On’s studio finish – which recalls a floating fabric. Movement, therefore, and brightness given by the white color. The wall, which stands out for its large dimensions (nearly six meter tall), is deliberately disconnected from the ceiling to allow light to freely enter the space. In contrast, the outer walls of the lobby are gray yet static.

The fluctuating sensation of movement and three-dimensionality is reinforced by the original counter, featuring a curious and original shape.

To the left, a large, six-meter-long chocolate-colored library invites guests and residents to leaf through one of the many exposed art books. The lobby, on the other hand, is equipped with several relax and reading areas, organized with comfy padded furniture.

Each piece of furniture is chosen here with a precise aesthetic-functional objective. The gray, spiral-shaped bench, which looks rigid when seen from afar, reveals a soft and cozy soul. Conic-shaped chairs and waving sofa add to the space an extra sense of movement.

Opposite to the library, a white grand piano looks like an additional design stratagem to invite passers-by to stop and actually live the space.

The small waiting room on the left is really cozy and welcoming thanks to the large and soft sofa, asymmetrical lighting, and a colorful floor lamp.

The design concept chosen for the lobby also marks other environments and spaces such as the elevators, the lobby of each floor, and the underground parking, as expressed by floors, graphics and lighting design in general.

Once passed the entrance, visitors are led to the SPA area, more intimate and private, characterized by clean and elegant lines and large glass windows that add brightness to the spaces. An environment that is an airy open plan space on the one hand, but at the same time maintains a sense of privacy. The connection with the entrance is once again expressed by the finishes on the walls, the same as the entrance, which pleasantly contrast with the dark flooring.

The carpentry of the SPA are all made by Hadar Han, the designer’s husband, skilled craftsman and artist.

Photo: AMIT GERON